Netwerkwandeling: wandelen met je collega’s

Met je collega’s in gesprek werkt ontzettend goed wanneer je de kille binnenruimte verruilt voor de schoonheid van de natuur. Niet alleen ben je samen buiten in beweging, ook zal de natuur zoveel meer bieden om anders naar het gespreksonderwerp te kijken; het gesprek gaat als vanzelf. “De werkelijk geweldige ideeën krijg je tijdens het wandelen”; aldus Friedrich Nietzsche.

Met elkaar in beweging; een wandeling waar je nieuwe energie van krijgt.

Samen onderweg met anderen brengt de netwerkwandeling je ontspanning, heldere inzichten, nieuwe energie en verbinding met elkaar.

Buiten wandelend in de natuur komt je mentale en fysieke toestand meer in een staat van ontspanning. Eventuele blokkades die er zijn, lossen op in de grootsheid van de natuurlijke omgeving en er is ruimte voor creativiteit. Creativiteit voor inzichten in kansen en nieuw handelen.

Wandelen verwijdert als het ware de filter die jij op je gedachten en ideeën houdt, waardoor je, wanneer je vrijelijk beweegt, makkelijker je ideeën kan laten weerklinken. Wandelen vergroot daarmee de openhartigheid naar jezelf en elkaar.

  • talkingsticks

Spiegelen

In een netwerkwandeling met elkaar ontstaan de meest waardevolle gesprekken. Je bent een spiegel voor je collega in het netwerk en kijkt in de spiegel die zij voor je ophouden. Gesprekken die je inzichten geven over waar je vandaan komt, waar je staat en waar je naartoe wilt.

Samengevat geeft de netwerkwandeling:

  • Energie!
  • Ruimte om met open gedachtes en creativiteit naar nieuwe kansen te kijken.
  • Effectief inzicht in mogelijke antwoorden/oplossingen wat leidt tot daadkracht
  • Versterking van de aandacht voor het individu en het netwerk; ontstaan van verbinding.

Vorm

Om een netwerkwandeling georganiseerd te laten verlopen, heeft DrieKacoaching de Netwerkwandeling in het aanbod. Aan de hand van het door de opdrachtgever  ingebrachte thema, bieden werkvormen afwisseling en structuur aan de netwerkwandeling.

Karen Janssen - Wandelcoach

Heb je vragen?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel over “Netwerkwandeling; wandelen met je collega’s” vragen hebben? Bel of mail mij dan gerust.