Wandeling naar meer energie voor jongeren

Jongeren en jongvolwassenen kunnen op een bepaald moment in hun ontwikkeling vastzitten. Ze komen niet in de beweging die leidt tot plezier, vooruitgang en veerkracht. Juist spanning, angst, stress, verveling, motivatieproblemen en soms zelfs depressieve gevoelens kunnen de overhand nemen. Zeker het afgelopen half jaar is de coronacrisis niet helpend geweest om jongeren met plezier, meer weerbaarheid en een doel in een sociaal leven te laten zijn. Een kwart van de jongeren tussen de 18 en 25 ondervindt de gevolgen ervan en voelde zich somber en depressief.

Energielekken in de maatschappij

We leven in een snel veranderende prestatiemaatschappij vol van prikkels. Jongeren hebben te maken met sociale druk, veel online zijn, afleidende prikkels en het constant willen/moeten presteren. Allemaal mogelijke oorzaken van energielekken. Het risico op ‘burn-out’ bij jongeren neemt toe. En dat in een fase waarin verwacht wordt dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden!

Wandelcoachen helpt weer beweging te krijgen

Wanneer de jongere minder plezier ervaart, niet lekker in zijn vel zit, moeite heeft met veranderingen, een vol hoofd heeft, structuur kwijt is of de motivatie ontbreekt, dan is wandelcoachen een mooie tool om weer beweging te krijgen. Bij wandelcoachen wandelen we samen naar inzichten en richting. De jongere vindt de juiste weg om met meer plezier, vertrouwen en ontspanning verder te groeien. Onderweg leert de jongere over zichzelf en de omgeving en krijgt handvatten die helpende gedachtes geven. Buiten in beweging ervaar je groei in persoonlijke ontwikkeling en veerkracht.

Wandelen naar groei en persoonlijke ontwikkeling

Opbrengst

  • inzicht in kwaliteiten en persoonlijkheid
  • groeiende positieve gedachtes
  • overzicht op de richting
  • meer rust en zelfvertrouwen
  • focus voor het nu
  • meer zelfbewustzijn
  • meer veerkracht en welbevinden

Speciaal voor jongeren tussen de 17 en 24 biedt DrieKacoaching een traject van 3 wandelingen naar meer energie. Kosten zijn €150,-

Mogelijkheid om hierna vrijblijvend deel te nemen aan “De contactwandelingen”

Karen Janssen - Wandelcoach

Heb je vragen?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel over “wandelen naar meer energie voor jongeren” vragen hebben? Bel of mail mij dan gerust.